Veelgestelde vragen

Hockey is een leuke maar gevaarlijke sport. Door een harde klap op de tanden kunnen ze afbreken of zelfs uitvallen. Als ouder hoop je altijd dat zoiets jouw kind niet overkomt. Met goede beschermingsmaatregelen sluit je een deel van het risico uit. Het dragen van een bitje is sinds het seizoen 2015 verplicht tijdens een hockey training of hockeywedstrijd.

Houden jullie rekening met een wisselgebit?

Bij elk bitje wordt er rekening gehouden met doorkomende tanden en kiezen. We houden, zo nodig, ruimte over voor de doorkomende tanden. Tóch te weinig ruimte? Wij geven pasvormgarantie van een seizoen.

Hoe werkt het happen?

Tijdens het happen maken we gebruik van putty speciaal gemaakt voor het maken van afdrukken van tanden. We gebruiken hiervoor twee kleuren die we samen mengen, na een (ongevaarlijke) chemische reactie wordt de putty dan hard. Dit duurt ongeveer twee minuten. We gebruiken altijd handschoenen voor de hygiëne en ook de lepels gebruiken we maar één keer. Tijdens het happen hoef je niks te doen. De bitjehappenmedewerker maakt de afdruk door de klei tegen de tanden te duwen, er is dus geen bijten nodig.

Vergoedt mijn zorgverzekering het bitje?

Soms kan er €26,24 geclaimd worden bij de zorgverzekering. Met hoge uitzondering kan het gehele bedrag geclaimd worden. Daarnaast zijn er ook gevallen waarbij er helemaal niks geclaimd kan worden. Of en hoeveel je vergoed krijgt hangt af van hoe je verzekerd bent en waar. De code voor de verzekering is: M61. Deze code staat ook vermeld op de factuur.

Kan ik met beugel happen?

Helaas is dit niet mogelijk.

Ik heb mijn bitje nog niet ontvangen, wat nu?

In principe moet jouw bitje binnen 14 dagen op de deurmat liggen. Niet het geval? Neem contact op met info@bitjehappen.nl

HELP mijn bitje zit te strak!

Het bitje hoort strak om de (voor)tanden te zitten. Hierdoor blijft het bitje hangen als je het in hebt, maar belangrijker, het zorgt ervoor dat de druk over alle tanden wordt verdeeld wanneer je een klap tegen het gezicht krijgt. De kans op tandletsel is daardoor vele malen kleiner.
Natuurlijk voelt dit wat onwennig in het begin, maar wat kan helpen is het bitje onder lauw water houden (niet warm of heet). Hierdoor zet het materiaal wat uit.
Pas vervolgens het bitje weer.

Waarom een bitje op maat?

Hockey is een leuke maar gevaarlijke sport. Door een harde klap op de tanden kunnen ze afbreken of zelfs uitvallen. Als ouder hoop je altijd dat zoiets jouw kind niet overkomt. Met goede beschermingsmaatregelen sluit je een deel van het risico uit. Het dragen van een bitje is sinds het seizoen 2015 verplicht tijdens een hockey training of hockeywedstrijd.

Er zijn een aantal soorten bitjes beschikbaar, de meest bekende zijn de ‘boil and bite’ bitjes en de op maat gemaakte bitjes. Een ‘boil and bite’ bitje kan je aanschaffen bij de sportzaak of soms achter de bar in het clubhuis. Door het bitje 10 seconden te weken in warm water (70 tot 100 graden) kan je het bitje op maat vormen. Een ‘boil and bitje’ bitje kost tussen de 5 en 25 euro.

Een bitje werkt juist op basis van de verdeling van kracht. Dat werkt minder goed als het bitje niet goed aansluit. Een bitje op maat wordt gemaakt door een tandtechnicus aan de hand van een afdruk die is genomen door de tandarts of op de hockeyclub. Een op maat gemaakt bitje biedt voldoende bescherming maar ook voldoende draagcomfort. Een bitje dat niet prettig zit, wordt immers minder snel gedragen. Een op maat gemaakt bitjes kost tussen 45 en 60 euro.

Het is een misverstand dat het voor kinderen met een wisselgebit niet mogelijk is om een op maat gemaakte bitje te maken. Vaak wordt voor deze leeftijdscategorie een ‘boil and bite’ bitje gekocht. Dit biedt echter inferieure bescherming aan het wisselgebit. De tandtechnicus houdt rekening met de tanden die de komende tijd zullen gaan wisselen. Waar dat nodig is zorgt die ervoor dat er extra ruimte is voor groeiende tanden. Dan gaat de mondbeschermer ondanks de wisseling meestal een heel seizoen mee.

Hapdagen

Wij van Bitjehappen organiseren regelmatig hapdagen op hockeyclubs en enkele rugbyclubs. Op deze hapdagen kun je een afdruk van je tanden laten maken. Deze afdruk nemen wij vervolgens mee om een perfect passend bitje van te maken.

Hoe kan ik betalen?

Tijdens de hapdag kan er gepind worden of met contant geld worden betaald. Als er contant wordt betaald willen wij vragen om dit gepast te doen. Dit omdat wij meestal geen wisselgeld in handbereik hebben.

Krijg ik een factuur?

Wij sturen altijd een mailtje wanneer de bitjes opgestuurd worden. In deze mail staat een link naar waar je je factuur kan downloaden.

Wat zijn de prijzen?

Jeugd & senioren: €55,-

Moet ik lid zijn van een bepaalde hockeyvereniging om te kunnen happen?

Absoluut niet. Heel sportend Nederland is welkom.

Zijn er naast hapdagen op hockeyclubs ook andere mogelijkheden om te happen?

Jazeker. Naast hapdagen op hockeyclubs en rugbyclubs hebben wij ook inloopmiddagen. Inloopdagen zijn elke woensdag van 13:00-17:00. Je kunt gewoon binnenlopen, de gehele procedure is precies hetzelfde.

Ook kun je bij ons online bestellen, hierbij krijg je thuis een pakketje gestuurd waarmee je zelf een afdruk kunt maken. Kijk bij het tabje 'Thuis Happen' voor meer informatie.

Wat is het adres?

Herculesplein 25

3584AA Utrecht

Garanties & voorwaarden

Wij van Bitjehappen vinden dat een goede garantie telt bij een op maat gemaakt bitje. Het bitje moet simpelweg altijd perfect zitten. Vandaar dat wij garantie geven voor een heel sportseizoen. Mocht het bitje tijdens het seizoen niet lekker zitten, mag u het altijd retourneren zodat onze tandtechnici het bitje kunnen aanpassen of opnieuw kunnen maken. In het geval dat er een nieuw bitje gemaakt zal worden wordt deze in dezelfde kleur aangeleverd als het originele bitje. De kleur mag dus niet verandert worden.

Wij geven geen garantie wanneer;

  • Er gekauwd is op het bitje.
  • Het bitje is afgespoeld met heet water.
  • Het bitje gestopt is in de vaatwasser, wasmachine etc.
  • Het bitje niet in het opbergdoosje is gestopt.

Hoe om te gaan met je bitje?

  • Afspoelen met koud water.
  • Niet in de vaatwasser, wasmachine etc.
  • Netjes opbergen in het doosje
  • Vooral niet op kauwen

Go to Top